29 Mart 2013
28 Mart 2013
Yazar Öğrenci Buluşması "Ayşe Kilimci"
Yazar Ayşe Kilimci, bugün okulumuza konuk olarak, 2. ve 3. sınıf öğrencilerimizle buluştu. Öğrencilerimizle kitaplar ve yazarlık üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.
Yazar, söyleşiye sınavları nedeniyle katılamayan 2-B sınıfı öğrencileriyle, başka bir ders saatinde sınıflarına misafir olarak, onlarla da sohbet etti.
Söyleşinin ardından ve teneffüs saatinde kütüphanede öğrencilerimiz için kitaplarını imzaladı.
2. Sınıflar 2. Dönem Görsel Sanatlar Dersi Performans Görevi Çalışmaları
27 Mart 2013
İngilizce Derslerimiz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwkntzWY7tB15G8HfedIB1Km3_UDfEa-7Los-_QPJ8o9R95IdCUv0QMWO2PltWQ58K9kHF3P5CkToaf27V8FqqDwPewZiGcgTLL7LLRcxw31Y1FY0_b962lhf2Us2mRM_yS-ALXHqNR4E/s200/Picture+1138.jpg)
Daha sonra çeşitli ev tipleri hakkında konuştuk ve buralarda örneğin; "Bir Çadırda Kimler Yaşar?' sorularına yanıtlar aradılar. Bu konuyla ilgili ikili çalışma yaparak mini bir proje hazırladılar ve daha sonra birbirlerine projelerini sunup, değerlendirdiler.
İyi bir haftasonu dileklerimizle. İngilizce Öğretmenleri
26 Mart 2013
Abuk Sabuk Kitaplar ve Severek Okuma Alışkanlığı Edinmek
Abuk sabuk kitaplar!
by YILDIRAY on 05/09/2011
Merhaba,
... bu ilk yazıyı ebeveynlerden çok sık duyduğumuz bir kitap tanımına ayırdık: “Abuk sabuk kitaplar!”
Ben bu kitap tanımını çocukken de duyardım. Biz çocuklar şöyle birazcık eğlenceli, maceralı, bize hoşça zaman geçirtecek bir kitabı elimize aldık mıydı, hemen gelecek endişesiyle donanmış, ciddiyeti “görev” olarak tanımlamış, çocukluğu bir an önce kurtulmak gereken bir hastalık gibi gören bir yetişkin ortaya çıkardı. Elbette, bu yetişkinin niyeti iyiydi. Amacı biz çocuklara iyiyi, doğruyu, kendi kıt bilgisi oranında yaşamın gerçeklerini göstermek, bizi ivedi doğru yola sevk etmek ve kısa yoldan adam olmamızı sağlamaktı. Eğlenceli, maceralı kitaplar okuyarak hoşça zaman geçirmemiz, hayal gücümüzün gelişmesi, farklılıkların farkına varmamız, zekâmızın bilenmesi, bakış açısı geliştirmemiz, “görev olarak” değil, “severek” okuma alışkanlığı edinmemiz o kadar önemli değildi. Zira önümüzde tutucu bir memur zihniyetinin büyük yaratıcılığıyla (!) tasarlanmış, ezbere dayalı, kişisel gelişimi ve bireysel tercihleri önemsemeyen; hem verdiği eğitimin bizdeki etkisini, hem de geleceğimizi, belki de ömrümüz boyunca kimliğimizin bir parçası olarak taşıyacağımız mesleğimizi aptal bir testin sonucuna göre sayısal loto misali belirlememizi bekleyen eğitim sistemi vardı. Bugün de durum aynı. Dolayısıyla birçok yetişkin, çocuğunun keyifle okuduğu ya da okuyabileceği kitapları “abuk sabuk” diye tanımlayarak, kendisini sorumluluklarının bilincinde bir ebeveyn olarak görme yanılsamasına teslim oluyor.
Peki, nedir bu abuk sabuk kitapların özellikleri, neye yarar bunlar?
- Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla eğlencelidir. Gülen, gülümseyen bir çocuktan daha güzel olan ne var bildiğiniz?
- Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla merak uyandırır. Merak öğrenmenin, ufkunu genişletmenin, keşfetmenin tohumudur.
- Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla kalıpların dışındadır. Kalıpların dışı kendimize en çok yaklaştığımız, kendimizi en yakından gördüğümüz yerdir.
- Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla perilerle, elflerle, cinlerle, prens ve prenseslerle, tuhaf yaratıklarla, büyü ve büyücülerle, olağanüstü durumlarla, doğaüstü güçlerle, olmadık işlerle ilgilidir. İlk taşı rüya görmeyeniniz atsın.
- Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla bilmediğimiz gibidir. Bildiklerinizin bildiğiniz gibi kalmamasından mı korkuyorsunuz?
- Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla evrene başka bir açıdan bakar. Leonardo da Vinci yaptıklarını yapmasaydı ona dahi değil “mantar” derdik.
- Abuk sabuk kitaplar farklılıkları anlatır. Hitler’in eksiği neydi sanıyorsunuz?
- Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla mücadeleyi, direnişi, azmi, çözüm arayışını ve özgürlüğü ele alır. Boyun eğmeyi, köleliği, ne olursa olsun kabullenmeyi, çözümsüzlüğü, direnmemeyi öven kitap gördünüz mü hiç?
- Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla kendine has karakterler barındırır. Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol.
Uzun lafın kısası, bırakınız çocuklar abuk sabuk kitaplar okusunlar.
25 Mart 2013
Yazar Söyleşisi "Ayşe Kilimci"
İlk konuğumuz Çocuk ve Gençlik Edebiyatı'nın önemli isimlerinden yazar Ayşe Kilimci. Yazar 28 Mart Perşembe günü 2. ve 3. sınıf öğrencilerimizle keyifli bir söyleşiyle buluşacak.
Bu arada küçük bir tiyo vermek de istiyorum. Yazar, okulumuz Müzik Öğretmeni Gün Çalışlar Demir'in annesi bu nedenle bizi kırmadı ve Ayvalık'da yaşamasına rağmen bizlerle buluşmaya geliyor.
22 Mart 2013
İngilizce Derslerimiz
Bu hafta İngilizce derslerimizde hergün neler yaptığımız hakkında konuştuk.Her öğrencimiz kendi rutin yaptığı işlerle ilgili cümleler kurdular.Ayrıca tam ve buçuk saatleri öğrendiler.Birbirlerine saat kaç sorusunu sordular.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWt9kNlYr21lvzZkJ-7QBPxsOTGrgppa9c4bU3UEt4ZNxAe2FPOvreFnkQecYcWNfhxpxvuG7oaq2kSnmLa77R1ZxQpNa7Bsi2C2x815eVI4v9oIbZW3G-tcJD6EtFNI224WlgWe7J5jA/s200/Picture+1011.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAPRlpqj_kVP9lFCikv5JN4RyCpRaYkt9a1yYHgTaHNGYPat2lf-fR1SPRlXNozPQuAKxiMAie9qjbV6GTEsZM_CSYi3KFm5xNWxH6ReLsmGlIN37oaU3d38r1KUinkySn6QCUHYGSbu8/s200/Picture+1006.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheyzQ2z_56Im6CL4Q-_FPi1uAjkcrMQOyxwA9SbdWIj7Cc8m1ZTdGWtg-yhZzCUfoNYyIAJ-LSM8soaw97fPno1fTTeeliKsr4dGmgOL7R-4UTFRnMgV9YV3AXaADabtBPsQOyXy5ijs0/s200/Picture+1003.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIhhaJIAG2dyGbYJYc4aUlhwCU0BZW5NvFn7z4haWGG5JSwMTR3VquobGKN0HtCOW-ICr7Li7heREhIr8Jxj1Zqh93H06fN3bzMtNAoPpiIxqLF_gxwfe0TiC-OF32yCRUmNC0Y1UT2-k/s200/Picture+1007.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWfDpjmccBACQLgspA9g-7Rn23DyhBWSC07UdVKawAR_vbwfbak3KIxMSs6Te8M2TE2Z2gqklMT4BxJG8oqdZviY4Z4_6QwdQt9LV2P0R3DkvWQJiJcgM2Kjn-xyFgCU-ekaNycdduy-o/s200/Picture+1009.jpg)
'22 Mart Dünya Su' günüyle ilgili bir grup öğrencimiz anlamlı mesajlar okudu,bir grup öğrencimiz grup çalışması yaparak güzel sözler yazıp resimlendirdiler.İyi haftasonu dileklerimizle
İngilizce Öğretmenleri
20 Mart 2013
16 Mart 2013
"BÜTÇEMİZE UYGUN YAŞAMAK" SORGULAMA ÜNİTESİ ETKİNLİKLERİ
İkinci sınıf öğrencileri,"Bütçemize Uygun Yaşamak" sorgulama ünitesinin "Ne Biliyorum?", "Ne Öğrenmek İstiyorum?" ve " Ne Öğrendim?" etkinliklerini başarıyla tamamladılar. Ünite sonunda öğrencilerimiz; bütçe düzenlemeyi, tüketimlerini bütçelerine uygun yapmayı, istekleri ile ihtiyaçlarını bağdaştırmayı ve tasarruf yapmayı öğrendiler. Öğrencilerimizin yaşama geçirdikleri kazanımlarını geliştirerek sürdüreceklerini umuyoruz.
15 Mart 2013
14 Mart 2013
İngilizce Derslerimiz
Bu hafta öğrencilerimizle hava durumları hakkında konuştuk.Hangi havalarda ne yapmayı sevdikleri hakkında birbirlerine sunum yaptılar.Hangi mevsimleri neden sevdiklerini açıkladılar.Daha sonra haftanın hangi günlerinde genel olarak ne yaptıkları hakkında birbirlerine bilgi verdiler.Hangi günlerde alışveriş yapmayı sevdiklerinden konuştuk,ihtiyaç ve isteklerimizden hangilerinin öncelikli olması gerektiğinden tekrar bahsettik.
İyi haftasonu dileklerimizle
İngilizce Öğretmenleri
11 Mart 2013
''Bir Yaz Masalı'' Müzikli Gölge Oyunu
08 Mart 2013
Dünya Eğitim Oyunları (World Education Games 2013)
07 Mart 2013
Sorgulama Ünitemiz "Living with a Budget" İle İlgili Çalışmalarımızdan Örnekler
Sorgulama ünitemiz "Bütçemize Uygun Yaşamak" kapsamında yaptığımız çalışmalara bu hafta da devam ettik. Öğrencilerimiz öcelikle arkadaşları için düzenleyecekleri bir doğum günü partisi için bireysel ihtiyaç ve istek (needs and wants) listelerini oluşturdular. Sonra, grup olarak ortak bir listeye karar verdiler. Listelerini oluşturduktan sonra 50TL'lik bir bütçeye sahip olduklarını öğrenen öğrencilerimiz bu listelerini ihtiyaç ve isteklerini değerlendirerek revize ettiler. Sonrasında harcamalarını hesaplayan öğrencilerimiz, ne kadar para arttırdıklarını da paylaştılar. Bu etkinlikte öğrenen profili özelliklerini nasıl sergilediklerini de değerlendiren öğrencilerimizin iletişim, düşünme ve matematik becerilerini etkili olarak kullandıklarını gözlemledik.
İyi dileklerimizle,
İngilizce Öğretmenleri