28 Aralık 2012

Evimiz

Sevgili velilerimiz,
Bu hafta öğrencilerimizle yeni sorgulama ünitemize başladık.Evin bölümlerini öğrendiler.Bu bölümlerde ne tarz eşyalar olduğu hakkında konuştuk.Evlerinde en çok hangi odada rahat ettikleri hakkında birbirlerine bilgi verdiler ve en sevdikleri odanın resmini çizdiler ve arkadaşlarına bu odanın özelliklerini anlattılar.'Üç Küçük Domuz' isimli hikayemizi okuduk.Bununla ilgili aktiviteler yaptılar.Ayrıca matematikte bazı kavramları öğrendiler.Toplama,çıkartma,çarpma gibi.İyi haftasonu dileklerimizle...

26 Aralık 2012

"İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın"

Eko-Tim öğrencilerimiz, Yeryüzü Derneği'yle ortak çalışmalarımız kapsamında, Fikir Sahibi Damaklar grubu  kurucusu Defne Koryürek'ten Marmara'da Balık Türleri ve Bilinçli Tüketicilik konusunda, özellikle "İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın" kampanyasıyla ilgili bilgi aldılar. Grup ve kampanya hakkında bilgi için: http://www.fikirsahibidamaklar.org/

24 Aralık 2012

IV. Uluslararası Gelecek için Öğrenme Alanında Yenilikler (Future Learning) 2012 Konferansı'na bir sunumla katıldık


İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türkiye Bilişim Derneği’nin ortak çalışması olan Future Learning Konferansı, bu yıl 14-16 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleşti. 4. Future Learning 2012 konferansı; yerli ve yabancı 200’den fazla katılımcıya (ABD, İtalya, Litvanya, Mısır, Pakistan, Cezayir, Kanada, Slovakya, Malezya) ev sahipliği yaptı. Katılımcılar; her gün alanında uzman farklı bir davetli konuşmacının yeni ufuklar açar nitelikteki sunumlarını izleme imkanı buldular.
70’den fazla ülkeden akademik bildirinin değerlendirilmek üzere gönderildiği konferansta, titizlikle seçilen 50 bildiri akademisyen, araştırmacı ve kendini geliştirmek isteyen katılımcılara sunuldu.
İSTEK Semiha Şakir Okulları, Barış İlkokulu Müdürü Selda MANSUR, BT Koordinatörü Şenay ÖZDEMİR, Barış Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Berfin ÇITIRIKKADIOĞLU, “Uploaders” başlıklı sunumları ile katıldılar. “Gel Beraber Öğrenelim” adlı uygulama ile süregelen akran öğrenme etkinliği ve elektronik ortama aktarılan podcasting çalışmaları tanıtıldı. Öğrencilerin elektronik ortamdaki bilgileri herhangi bir aygıta yükleyerek istedikleri zaman öğrenme ortamı yaratmaları hızla gelişen e-öğrenmede yeni bir boyut kazanma olgusunu ziyaretçilerle paylaşıldı.
Okulumuz adına yapılan sunum, EBSCO tarafından indekslenen 4. Gelecek için Öğrenme Alanındaki Yenilikler (Future Learning 2012) Konferans kitabında yer aldı:
Proceedings of Future Learning - IV. International Future Learning Conference on Innovations in Learning for The Future, 2012, "Uploaders", pp. 679-688, Istanbul, Turkiye, 14-16 November 2012
İlgili bağlantılar
http://twitter.com/IstekBarisIO/status/268792388779143168/photo/1 (sunum metnine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz)
   

19 Aralık 2012

"Hayali" konuklarımız

Acil Durum Tahliye Tatbikatı


PERFORMANS GÖREVLERİMİZ

 " Bitkilerin Dünyası " adlı sorgulama ünitesine ilişkin performans görevi sunumlarımızı başarıyla tamamladık.
Araştırma, uygulama ve görselliğe dayalı olarak yapılan sunumlarla yeni bilgiler edinme olanağı bulduk.

13 Aralık 2012

İngilizce Derslerimiz

Sayın Velilerimiz,

2. sorgulama ünitemiz Bitkilerin Dünyası kapsamında yaptığımız çalışmalara yemeyi sevdiğimiz ve sevmediğimiz sebze ve meyvelerle ilgili paylaşımlarda bulunarak devam ettik. Dinleme  - okuma - yazma ve diyolog çalışmalarımızla öğrencilerimize; hedeflediğimiz I like ...  / I don't like ...  /He likes ... / She doesn't like ... kalıpları ile yiyeceklerle ilgili öğrendikleri yeni kelimeleri kullanmaları için mümkün olduğunca özgün ortamlar yaratmaya çalıştık.

Öğrencilerimizin okudukları kitaplardan beğendiklerini arkadaşları ile paylaşma fırsatı buldukları Books We Suggest (Tavsiye Ettiğimiz Kitaplar) köşemizin etkin olarak kullanıldığını gözlemliyoruz ve öğrencilerimizi okul kütüphanemizdeki zengin İngilizce kaynaklardan yararlanmaya ve okudukları kitaplarla ilgili projeler almaya  teşvik etmeye devam ediyoruz. 

Kütüphanemizdeki kaynaklar dışında aşağıdak bağlantılardan erişebileceğiniz e-kitapları da okumalarının yararlı olacağını düşünüyoruz.

http://www.oxfordowl.co.uk/FindBook




Bu adreslere ek olarak Scholastic Yayınlarına ait, içinde çok sayıda  e-kitap ve video olan BookFlix'ten de yararlanmanızı öneriyoruz. BookFlix'e giriş yapabilmeniz için aşağıda ilettiğimiz kullanıcı adı ve şifreyi kullanabilirsiniz.

BookFlix     http://bkflix.grolier.com                    
Username:  istek        Password: istek

Öğrencilerimizin derslerimiz dışında da İngilizceyi anlamlı olarak kullanmalarını sağlayacak, dil becerilerini ve kelime dağarcıklarını geliştirecek bu çalışmayı sizlerin de desteği ile yıl boyunca sürdürmeyi hedefliyoruz.

İyi dileklerimizle,
2. Sınıflar İngilizce Öğretmenleri

Üçüncü Sorgulama Ünitemiz "Masallarla Büyüyoruz"

Sayın Velilerimiz,
2. Sınıflarımızla gelecek hafta  “Masallarla Büyüyoruz” başlıklı üçüncü sorgulama ünitemize başlayacağız. Ünitemizin ayrıntılarına aşağıda bağlantısını ilettiğim sorgulama programımızın sınıfınıza ait olan bölümünden ulaşabilirsiniz.
http://www.youblisher.com/p/420295-ISTEK-BARIS-ANAOKULU-VE-ISTEK-BARIS-LKOKULU-2012-2013-SORGULAMA-PROGRAMI/

İkinci ünitemize ait görüşlerinizi sizlere önceden ilettiğimiz Eylem Geribildirim Formları aracılığıyla sınıf öğretmenlerimize iletmenizi rica ediyoruz. Geribildirimleriniz programımızı geliştirmemiz için önemli araçlar olduğundan bu konudaki paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Keyifli bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle,
Ceni Alpanda
PYP Koordinatörü
İSTEK Barış Anaokulu ve
İSTEK Barış İlkokulu

Art Stop


2A sınıf gazetesi: İSTEKliyiz

2A sınıfının İSTEKliyiz isimli gazetesinin Kasım sayısının tamamını görmek için tıklayınız: http://www.youblisher.com/p/483712-STEK-L-Y-Z-Kas-m-2012-Say-01/


12 Aralık 2012

MATEMATİK MATERYALLERİ






Dokunarak, oynayarak, tadarak matematik öğreniyoruz....

"Nurgül Ateş" yazar ögrenci bulusması

Çocuk kitaplari yazarı "Nurgül Ateş" okulumuza konuk olarak 2. sınıf öğrencilerimizle buluştu. Öğrencilerimiz için sevilen kitaplarından "Arkadaşım Hayalet" isimli kitabını okuyarak öğrencilerimizin ilgisini bir hayli çeken  yazar, sonrasında okumanın önemi ve kendi çocukluğundan paylaşımlarda bulundu.

Bu keyifli söyleşinin ardından yazar, öğrencilerimiz için kitaplarını imzaladı.

11 Aralık 2012


Yüzme derslerimiz devam ederken Beden Eğitimi Derslerinde güneşli havaları dışarıda ders yaparak değerlendirdik.

09 Aralık 2012

YENİ PYP PROGRAM MODELİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME VE YENİLENEN PYP VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIKLARI



Sayın Velilerimiz,

Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (IBO),  PYP, MYP, DP ve IBCC’ye ait yeni program modellerini yayınladı. Program modellerinin revize edilerek yenilenmesinin temel nedeni, programlar arasındaki tutarlılığı ve programlara özgü öğeleri net olarak göstermekti.  

Yeni PYP program modeliyle eski program modelini karşılaştırarak modeldeki değişiklikler konusunda sizleri bilgilendirmek istiyoruz.  

·         Modellerin tümü; dört program arasındaki yapı ve terminoloji uyumunu ve kesintisiz – bütünsel bir eğitimi sembolize etmek için  altıgen yerine daire olarak tasarlanmıştır. İç içe geçmiş dairelerde IB program içeriğini temsil eden programa özgü müfredat öğelerine yer verilmiştir.

·         Yeni program modelinde, eskisinde olduğu gibi, öğrenenler PYP müfredat çerçevesinin merkezindedir. Program modellerinin tümü, yine Öğrenen Profili etrafında şekillenmektedir. Bu, programların öğrenen merkezliliğini temsil etmektedir.

·         İçteki daire PYP’nin pedagojisini temel öğeleri ile birleştirmektedir. PYP müfredat döngüsünün üç öğesi olan; yazılı, öğretilen ve ölçülen-değerlendirilen müfredat yeni modelde Öğretime Yaklaşımlar başlığı altında toplanmıştır. Böylelikle; MYP, DP, IBCC programları ile de paralellik sağlanmıştır.

·         Temel öğelerden biri olan beceriler (derse özgü ve disiplinlerüstü), yeni modelde Öğrenime Yaklaşımlar başlığı ile temsil edilmektedir. Bu yaklaşım, MYP, DP, IBCC program modellerinde de aynı şekildedir.

·         Kavramlar, yeni modelde ayrı olarak gösterilmiştir. PYP’nin eski modelinde de yer alan ve beş temel öğeden biri olan kavramlara MYP’nin yeni program modelinde de yer verilmiştir.

·         Tutumlar, PYP’nin temel öğelerinden biri olmaya devam etmektedir.

·         PYP, sergi ile sona ermektedir; öğrenenlerin program boyunca öğrendikleri ve edindiklerini sergiledikleri bu çalışma yeni program modeline eklenmiştir. PYP Sergisi ile Eylem’in aynı dairede yer alması, aralarındaki net bağlantıyı temsil etmektedir.

·         Yeni program modelinde; eskisinde olduğu gibi, altı ders alanı gösterilmektedir; ancak programın disiplinlerüstü yaklaşımını vurgulamak amacıyla ders alanları arasındaki sınırlar belli belirsizdir.

·         Dıştan ikinci dairede ise altı disiplinlerüstü temaya yer verilmiştir. Yeni program modelinde; disiplinlerüstü temaların birbirleriyle iç içe olduğu vurgulanmıştır.

·         Yeni program modelinin en dış halkasında yerini bulan ve modeli çevreleyen Uluslararası Bilinç, bu anlayışın IB programları arasındaki devamlılığın sağlanmasındaki önemi göstermektedir.
Bu değişiklikler doğrultusunda güncellenmiş olan PYP Veli Bilgilendirme Kitapçıklarımıza (Türkçe – İngilizce)  aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

İSTEK BARIŞ – PYP VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI – ARALIK 2012


 ISTEK BARIS - PYP PARENT HANDBOOK –DECEMBER 2012


İyi dileklerimle,
Ceni Alpanda
PYP Koordinatörü
İSTEK Barış Anaokulu ve
İSTEK Barış İlkokulu

05 Aralık 2012

Sebze ve Meyveler

Sayın velilerimiz,
Öğrencilerimizle bu hafta hangi meyve ve sebzeleri sevdikleri hakkında konuştuk.Daha sonra birbirlerine bu konuyla ilgili sorular sordular.Elmayı sever misin?Brokoli sever misin? gibi.Ayrıca bitkilerin kullanım alanları hakkında birbirlerine bilgiler verdiler.
Grup çalışması yaparak sevdikleri ve sevmedikleri meyve ve sebzelerin resimlerini çizip,cümleler kurdular.
Entegrasyon derslerimizde bitki çeşitlerini öğrendiler.'E e' sesi üzerinde durduk.İyi haftasonu dileklerimizle. 

SÖYLEŞİ VE İMZA ETKİNLİĞİ

5 ARALIK 2012 ÇARŞAMBA GÜNÜ İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ VE DÖRDÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİ YAZAR FİLİZ  ÖZDEM İLE  SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİLER. SÖYLEŞİ SONUNDA YAZAR KİTAPLARINI İMZALADI